Politika privatnosti

Ovo obaveštenje o privatnosti za ( " Kompanija ", "mi", "mi" ili "naše"), opisuje kako i zašto bismo mogli da prikupljamo, čuvamo, koristimo i/ili delimo ( "proces" ) vaše informacije kada koristite naše usluge ( "Usluge"), na primer kada:

  • Posetite našu veb lokaciju u support_inquisitive@mail.com ili bilo koju našu Veb lokaciju koja je povezana sa ovim obaveštenjem o privatnosti
  • Uključite se sa nama na druge srodne načine, uključujući bilo koju prodaju, marketing ili događaje
Pitanja ili nedoumice? Čitanje ovog obaveštenja o privatnosti će vam pomoći da razumete svoja prava i izbore privatnosti. Ako se ne slažete sa našim smernicama i praksama, molimo vas da ne koristite naše Usluge. Ukoliko i dalje imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, kontaktirajte nas na support_inquisitive@mail.com.

REZIME KLJUČNIH TAČAKA

Ovaj rezime pruža ključne tačke iz našeg obaveštenja o privatnosti, ali više detalja o bilo kojoj od ovih tema možete saznati klikom na vezu koja sledi iza svake ključne tačke ili korišćenjem našeg sadržaja ispod da biste pronašli odeljak koji tražite.

Koje lične podatke obrađujemo? Kada posećujete, koristite ili se krećete kroz naše Usluge, možemo da obrađujemo lične informacije u zavisnosti od toga kako komunicirate sa Uslugama i Uslugama, izbora koje pravite i proizvoda i funkcija koje koristite. Saznajte više o ličnim informacijama koje nam otkrivate.

Da li obrađujemo osetljive lične informacije? Osetljive lične informacije možemo obraditi kada je to neophodno uz vaš pristanak ili na drugi način dozvoljeno važećim zakonom. Saznajte više o osetljivim informacijama koje obrađujemo.

Da li dobijamo bilo kakve informacije od trećih lica? Informacije možemo dobiti iz javnih baza podataka, marketinških partnera, platformi društvenih medija i drugih spoljnih izvora. Saznajte više o informacijama prikupljenim iz drugih izvora.

Kako da obradimo vaše informacije? Obrađujemo vaše informacije kako bismo pružili, unapredili i administriraju naše Usluge, komunicirali sa vama, u cilju bezbednosti i prevare, kao i da bismo se pridržavali zakona. Vaše informacije možemo obraditi i u druge svrhe uz Vaš pristanak. Vaše informacije obrađujemo samo kada imamo važeći pravni razlog za to. Saznajte više o tome kako obrađujemo vaše informacije.

U kojim situacijama i sa kojim stranama delimo lične podatke? Informacije možemo da delimo u određenim situacijama i sa određenim trećim licima. Saznajte više o tome kada i sa kim delimo vaše lične informacije.

Kako da sačuvamo vaše informacije? Imamo organizacione i tehničke procese i procedure za zaštitu vaših ličnih informacija. Međutim, nijedan elektronski prenos preko interneta ili tehnologije skladištenja informacija ne može biti 100% bezbedan, tako da ne možemo da obećamo ili garantujemo da hakeri, sajberkriminalci ili druga neovlašćena treća lica neće moći da pobede našu bezbednost i nepravilno prikupljaju, pristupaju, kradu ili modifikuju vaše informacije. Saznajte više o tome kako čuvamo vaše informacije.

Koja su vaša prava? U zavisnosti od toga gde se nalazite geografski, važeći zakon o privatnosti može da znači da imate određena prava u vezi sa vašim ličnim informacijama. Saznajte više o pravima na privatnost.

Kako sprovodite svoja prava? Najlakši način da ostvarite svoja prava je da posetite support_inquisitive@mail.com, ili tako što ćete nas kontaktirati. Razmotrićemo i postupiti po svakom zahtevu u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka.

Želite li da saznate više o tome šta se dešava sa bilo kojim informacijama koje prikupimo? Pregledajte obaveštenje o privatnosti u celosti.

SADRŽAJ

1. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO? 2. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE INFORMACIJE? 3. NA KOJE PRAVNE OSNOVE SE OSLANJAMO ZA OBRADU VAŠIH LIČNIH PODATAKA? 4. KADA I SA KIM DELIMO VAŠE LIČNE PODATKE? 5. KAKAV JE NAŠ STAV NA SAJTOVIMA TREĆIH STRANA? 6. DA LI KORISTIMO KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA? 7. KAKO DA SE NOSIMO SA VAŠIM DRUŠTVENIM PRIJAVAMA? 8. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE? 9. KAKO DA SAČUVAMO VAŠE INFORMACIJE? 10. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST? 11. KONTROLE ZA FUNKCIJE "NE PRATI 12". DA LI STANOVNICI KALIFORNIJE IMAJU SPECIFIČNA PRAVA NA PRIVATNOST? 13. DA LI STANOVNICI VIRDŽINIJE IMAJU SPECIFIČNA PRAVA NA PRIVATNOST? 14. DA LI AŽURIRAMO OVO OBAVEŠTENJE? 15. KAKO MOŽETE DA NAS KONTAKTIRATE U VEZI OVOG OBAVEŠTENJA? 16. KAKO MOŽETE DA PREGLEDATE, AŽURIRATE ILI IZBRIŠETE PODATKE KOJE PRIKUPLJAMO OD VAS?

1. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO?

Lične informacije koje nam otkrivate

Ukratko: Prikupljamo lične informacije koje nam dostavite.

Prikupljamo lične informacije koje nam dobrovoljno pružate kada se registrujete na Uslugama, izražavamo interesovanje za dobijanje informacija o nama ili našim proizvodima i Uslugama, kada učestvujete u aktivnostima na Uslugama ili na drugi način kada nas kontaktirate.

Lične informacije koje ste vi dostavili. Lične informacije koje prikupljamo zavise od konteksta vaše interakcije sa nama i Usluga, izbora koje pravite i proizvoda i funkcija koje koristite. Lične informacije koje prikupljamo mogu da uključuju sledeće:

  • Imena
  • telefonski brojevi
  • poštanske adrese
  • e-adrese
  • korisnička imena
  • podaci o kontaktu ili potvrdi identiteta

Osetljive informacije. Kada je to neophodno, uz vašu saglasnost ili na drugi način dozvoljenu važećim zakonom, obrađujemo sledeće kategorije osetljivih informacija:

Podaci za prijavljivanje na društvene mreže. Možemo vam pružiti opciju da se registrujete kod nas koristeći vaše postojeće detalje naloga na društvenim mrežama, kao što su vaš Facebook, Twitter ili drugi nalog na društvenim mrežama. Ukoliko se odlučite da se registrujete na ovaj način, u nastavku ćemo prikupiti informacije opisane u odeljku pod nazivom " KAKO POSTUPAMO SA VAŠIM DRUŠTVENIM PRIJAVAMA?

Sve lične informacije koje nam dostavite moraju biti istinite, potpune i tačne i morate nas obavestiti o svim promenama takvih ličnih informacija.

Informacije se automatski prikupljaju

Ukratko: Neke informacije – kao što su vaša adresa Internet protokola (IP) i/ili karakteristike pregledača i uređaja – automatski se prikupljaju kada posetite naše Usluge.

Prilikom posete, korišćenja ili navigacije kroz Usluge automatski prikupljamo određene informacije. Ove informacije ne otkrivaju vaš određeni identitet (kao što su vaše ime ili kontakt informacije) ali mogu da uključuju informacije o uređaju i korišćenju, kao što su IP adresa, karakteristike pregledača i uređaja, operativni sistem, željene opcije jezika, referentne URL adrese, ime uređaja, zemlja, lokacija, informacije o tome kako i kada koristite naše Usluge i druge tehničke informacije. Ove informacije su prvenstveno potrebne za održavanje bezbednosti i rada naših Usluga, kao i za našu internu analitiku i potrebe izveštavanja.

Kao i mnoga preduzeća, informacije prikupljamo i putem kolačića i sličnih tehnologija.

Informacije koje prikupljamo uključuju:

  • Evidencija i podaci o korišćenju. Podaci o evidenciji i korišćenju su informacije vezane za usluge, dijagnostiku, korišćenje i performanse koje naši serveri automatski prikupljaju kada pristupate ili koristite naše Usluge i koje zapisujemo u datoteke evidencije. U zavisnosti od toga kako komunicirate sa nama, podaci evidencije mogu da uključuju vašu IP adresu, informacije o uređaju, tip pregledača i postavke i informacije o vašoj aktivnosti u Uslugama (kao što su oznake datuma/vremena povezane sa vašom upotrebom, stranice i datoteke koje pregledate, pretrage i druge radnje koje preduzmete kao što su funkcije koje koristite), informacije o događajima uređaja (kao što je sistemska aktivnost, izveštaje o greškama (ponekad se nazivaju "spisi pada" ) i postavke hardvera).

Informacije prikupljene iz drugih izvora

Ukratko: Možemo da prikupljamo ograničene podatke iz javnih baza podataka, marketinških partnera, platformi društvenih medija i drugih spoljnih izvora.

Da bismo poboljšali našu mogućnost da vam pružimo relevantan marketing, ponude i usluge i ažuriramo naše zapise, informacije o vama možemo dobiti iz drugih izvora, kao što su javne baze podataka, zajednički marketinški partneri, affiliate programi, dobavljači podataka, platforme društvenih medija i od drugih trećih lica. Ove informacije uključuju poštanske adrese, naziv posla, e-adrese, brojeve telefona, podatke o namerama (ili podatke o ponašanju korisnika), adrese Internet protokola (IP), profile na društvenim mrežama, URL adrese društvenih medija i prilagođene profile, u svrhe ciljanog oglašavanja i promocije događaja. Ako komunicirate sa nama na platformi društvenih medija koristeći vaš nalog na društvenim mrežama (npr. Facebook ili Twitter), dobijamo lične informacije o vama kao što su vaše ime, e-adresa i pol. Sve lične informacije koje prikupimo sa vašeg naloga na društvenim mrežama zavise od postavki privatnosti vašeg naloga na društvenim mrežama.

2. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE INFORMACIJE?

Ukratko: Obrađujemo vaše informacije kako bismo pružili, unapredili i administriraju naše Usluge, komunicirali sa vama, u cilju bezbednosti i prevare, kao i da bismo se pridržavali zakona. Vaše informacije možemo obraditi i u druge svrhe uz Vaš pristanak.

Vaše lične informacije obrađujemo iz različitih razloga, u zavisnosti od toga kako komunicirate sa našim Uslugama, uključujući:

  • Da biste olakšali kreiranje naloga i potvrdu identiteta i na drugi način upravljali korisničkim nalozima. Možemo da obradimo vaše informacije tako da možete da kreirate i prijavite se na nalog, kao i da zadržite nalog u radnom nalogu.
  • Da biste isporučili i olakšali pružanje usluga korisniku. Možemo da obradimo vaše informacije da bismo vam pružili traženu uslugu.
  • Da biste odgovorili na upite korisnika/ponudili podršku korisnicima. Možemo da obradimo vaše informacije da bismo odgovorili na vaše upite i rešili sve potencijalne probleme koje možda imate sa zahtevanu uslugu.
  • Da vam pošaljem administrativne informacije. Možemo da obradimo vaše informacije da bismo vam poslali detalje o našim proizvodima i uslugama, promene naših uslova i smernica i druge slične informacije.
  • Da biste ispunili i upravljali svojim naređenjima. Možemo da obradimo vaše informacije da bismo ispunili vaše porudžbine, uplate, povraćaje i razmene izvršene putem Usluga.
  • Da biste omogućili komunikaciju korisnika i korisnika. Vaše informacije možemo obraditi ako odaberete da koristite bilo koju od naših ponuda koje omogućavaju komunikaciju sa drugim korisnikom.
  • Da vam isporuči ciljano oglašavanje. Možemo da obradimo vaše informacije da bismo razvili i prikazali personalizovani sadržaj i reklame prilagođene vašim interesovanjima, lokaciji i još mnogo toga.
  • Da zaštitimo naše Usluge. Možemo da obradimo vaše informacije u sklopu naših napora da naše Usluge budu bezbedne i bezbedne, uključujući praćenje i sprečavanje prevara.
  • Da biste identifikovali trendove korišćenja. Možemo da obradimo informacije o tome kako koristite naše Usluge da bismo bolje razumeli kako se one koriste da bismo mogli da ih poboljšamo.
  • Da bismo utvrdili efektivnost naših marketinških i promotivnih kampanja. Možemo da obradimo vaše informacije da bismo bolje razumeli kako da obezbedimo marketinške i promotivne kampanje koje su vam najvaћnije.
  • Da bi se sačuvao ili zaštitio vitalni interes pojedinca. Vaše informacije možemo da obradimo kada je to neophodno da bismo sačuvali ili zaštitili vitalni interes pojedinca, kao što je sprečavanje povređivanja.

3. NA KOJE PRAVNE OSNOVE SE OSLANJAMO ZA OBRADU VAŠIH INFORMACIJA?

Ukratko: Vaše lične podatke obrađujemo samo kada verujemo da je to neophodno i imamo validan pravni razlog (odnosno pravni osnov) da to učinimo po važećem zakonu, kao što je uz vašu saglasnost, da se pridržavate zakona, da vam pružamo usluge za stupanje ili ispunjavanje naših ugovornih obaveza, zaštitu vaših prava ili ispunjavanje naših legitimnih poslovnih interesa.

Ako se nalazite u EU ili Velikoj Britaniji, ovaj odeljak se primenjuje na vas.

Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR) i UK GDPR zahtevaju od nas da objasnimo važeće pravne osnove na koje se oslanjamo u cilju obrade vaših ličnih podataka. Kao takvi, možemo se osloniti na sledeće pravne osnove za obradu vaših ličnih informacija:

  • Pristanak. Vaše informacije možemo obraditi ako ste nam dali dozvolu (ili , saglasnost) da koristimo vaše lične podatke u određene svrhe. Svoj pristanak možete povući u bilo kom trenutku. Saznajte više o povlačenju saglasnosti.
  • Performanse ugovora. Vaše lične podatke možemo obraditi kada verujemo da je neophodno da ispunimo naše ugovorne obaveze prema vama, uključujući pružanje naših Usluga ili na vaš zahtev pre nego što uđemo u ugovor sa vama.
  • Legitimni interesi. Vaše informacije možemo obraditi kada verujemo da je razumno neophodno da ostvarimo svoje legitimne poslovne interese i ti interesi ne nadmašuju vaše interese i osnovna prava i slobode. Na primer, možemo da obradimo vaše lične informacije u neke od opisanih svrha da bismo:
    • Razvijanje i prikazivanje personalizovanog i relevantnog reklamnog sadržaja za naše korisnike
    • Analizirajte kako se naše Usluge koriste da bismo mogli da ih unapredimo kako bismo angažovali i zadržali korisnike
    • Podržite naše marketinške aktivnosti
    • Dijagnostikovanje problema i/ili sprečavanje lažnih aktivnosti
  • Zakonske obaveze. Možemo da obradimo vaše informacije tamo gde verujemo da je neophodno da bismo se pridržavali naših zakonskih obaveza, kao što je saradnja sa organom za sprovođenje zakona ili regulatornom agencijom, vršenje ili odbrana naših zakonskih prava ili obelodanjivanje vaših informacija kao dokaza u parničnom postupku.
  • Vitalna interesovanja. Možemo da obradimo vaše informacije tamo gde verujemo da je neophodno da zaštitimo vaše vitalne interese ili vitalne interese treće strane, kao što su situacije koje uključuju potencijalne pretnje bezbednosti bilo koje osobe.

Ako se nalazite u Kanadi, ovaj odeljak se odnosi na vas.

Vaše informacije možemo obraditi ako ste nam dali određenu dozvolu (odnosno , izričitu saglasnost) da koristimo vaše lične podatke u određene svrhe, ili u situacijama kada vaša dozvola može da se zaključi (odnosno podrazumeva saglasnost). Svoj pristanak možete povući u bilo kom trenutku.

U nekim izuzetnim slučajevima, po važećem zakonu nam može biti dozvoljeno da obrađujemo vaše informacije bez vašeg pristanka, uključujući, na primer:

  • Ako je prikupljanje jasno u interesu pojedinca i saglasnost se ne može dobiti na vreme
  • Za istrage i otkrivanje i prevenciju prevara
  • Za poslovne transakcije pod uslovom da su ispunjeni određeni uslovi
  • Ako se nalazi u izjavi svedoka i naplata je neophodna za procenu, obradu ili namirenje zahteva za osiguranje
  • Za identifikaciju povređenih, bolesnih ili preminulih osoba i komunikaciju sa najbližom rodbinom
  • Ako imamo razumne osnove da verujemo da je pojedinac bio, jeste, ili može biti žrtva finansijskog zlostavljanja
  • Ako je razumno očekivati prikupljanje i korišćenje uz saglasnost ugrozilo bi dostupnost ili tačnost informacija i prikupljanje je razumno u svrhe vezane za istraživanje kršenja sporazuma ili protivrečnosti zakona Kanade ili pokrajine
  • Ako je potrebno da se obelodanjivanje pridržava sudskog poziva, naloga, sudskog naloga ili pravila suda koja se odnose na izradu zapisnika
  • Ako ga je proizveo pojedinac tokom svog zapošljavanja, poslovanja ili profesije i naplata je u skladu sa svrhama za koje su informacije proizvedene
  • Ako je zbirka isključivo u novinarske, umetničke ili književne svrhe
  • Ako su informacije javno dostupne i određene propisima

4. KADA I SA KIM DELIMO VAŠE LIČNE PODATKE?

Ukratko: Informacije možemo da delimo u određenim situacijama opisanim u ovom odeljku i/ili sa sledećim trećim licima.

Možda ćemo morati da podelimo vaše lične informacije u sledećim situacijama:

  • Poslovni transferi. Vaše informacije možemo da delimo ili prenosimo u vezi sa bilo kakvim spajanjem, prodajom imovine preduzeća, finansiranjem ili preuzimanjem celog ili dela našeg poslovanja u drugo preduzeće.
  • Filijale. Možemo da delimo vaše informacije sa našim filijalama, u tom slučaju ćemo zahtevati od tih filijala da ispoštuje ovo obaveštenje o privatnosti. Filijale uključuju našu matičnu kompaniju i sve podružnice, zajedničke partnere u preduzećima ili druge kompanije koje kontrolišemo ili koje su pod zajedničkom kontrolom kod nas.
  • Poslovni partneri. Možemo da delimo vaše informacije sa našim poslovnim partnerima kako bismo vam ponudili određene proizvode, usluge ili unapređenja.
  • Ostali korisnici. Kada delite lične informacije ili na drugi način komunicirate sa javnim oblastima Usluga, takve lične informacije mogu da pregledaju svi korisnici i mogu biti javno dostupne izvan Usluga u nedostojnosti. Ako komunicirate sa drugim korisnicima naših Usluga i registrujete se za naše Usluge putem društvene mreže (kao što je Facebook), vaši kontakti na društvenoj mreži će videti vaše ime, profilnu fotografiju i opise vaše aktivnosti. Slično tome, drugi korisnici će moći da vide opise vaše aktivnosti, komuniciraju sa vama u okviru naših Usluga i pregledaju vaš profil.

5. KAKAV JE NAŠ STAV NA SAJTOVIMA TREĆIH STRANA?

Ukratko: Mi nismo odgovorni za bezbednost informacija koje delite sa trećim licima sa kojima možemo da se povežemo ili koje se oglašavaju na našim Uslugama, ali nismo povezani sa našim Uslugama.

Usluge mogu da se povežu sa Veb lokacijama nezavisnih proizvođača, uslugama na mreži ili mobilnim aplikacijama i/ili da sadrže oglase trećih lica koja nisu povezana sa nama i koje mogu da se povežu sa drugim Veb lokacijama, uslugama ili aplikacijama. U skladu sa tim, mi ne damo nikakvu garanciju u vezi sa takvim trećim licima i nećemo biti podležemo bilo kakvom gubitku ili šteti prouzrokovanom korišćenjem takvih veb lokacija, usluga ili aplikacija nezavisnih proizvođača. Uključivanje veze ka veb lokaciji, usluzi ili aplikaciji nezavisnog proizvođača ne podrazumeva odobrenje od strane nas. Ne možemo garantovati bezbednost i privatnost podataka koje pružate trećim licima. Svi podaci koje su prikupila treća lica nisu obuhvaćeni ovim obaveštenjem o privatnosti. Mi nismo odgovorni za sadržaj ili praksu privatnosti i bezbednosti i smernice bilo kog trećeg lica, uključujući druge Veb lokacije, usluge ili aplikacije koje mogu biti povezane sa Uslugama ili iz njih. Trebalo bi da pregledate smernice takvih trećih lica i direktno ih kontaktirate da biste odgovorili na vaša pitanja.

6. DA LI KORISTIMO KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?

Ukratko: Možemo da koristimo kolačiće i druge tehnologije praćenja da bismo prikupili i uskladištili vaše informacije.

Možemo da koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja (kao što su veb monitori i pikseli) za pristup informacijama ili skladištenje. Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete da odbijete određene kolačiće postavljene su u našem Obaveštenju o kolačićima.

7. KAKO DA SE NOSIMO SA VAŠIM DRUŠTVENIM PRIJAVAMA?

Ukratko: Ako odaberete da se registrujete ili prijavite u naše Usluge koristeći nalog na društvenim mrežama, možda ćemo imati pristup određenim informacijama o vama.

Naše Usluge vam nude mogućnost da se registrujete i prijavite koristeći detalje naloga na društvenim mrežama nezavisnog proizvođača (kao što su vaše facebook ili Twitter prijavljivanje). Tamo gde odaberete da to uradite, dobićemo određene informacije o profilu o vama od vašeg provajdera društvenih mreža. Informacije o profilu koje dobijamo mogu da se razlikuju u zavisnosti od toga da li je dobavljač društvenih mreža zabrinut, ali će često uključivati vaše ime, e-adresu, listu prijatelja i sliku profila, kao i druge informacije koje odaberete da objavite na takvoj platformi društvenih mreža.

Informacije koje primamo koristićemo samo u svrhe opisane u ovom obaveštenju o privatnosti ili koje su vam na neki drugi način jasne u relevantnim Uslugama. Napominjemo da mi ne kontrolišemo i da nismo odgovorni za druge upotrebe vaših ličnih informacija od strane vašeg nezavisnog dobavljača društvenih mreža. Preporučujemo da pregledate njihovo obaveštenje o privatnosti da biste razumeli kako prikupljaju, koriste i dele vaše lične informacije i kako možete da podesite željene postavke privatnosti na njihovim lokacijama i aplikacijama.

8. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE?

Ukratko: Vaše informacije čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno da bismo ispunili svrhe navedene u ovom obaveštenju o privatnosti, osim ako zakon drugačije nije propisan.

Vaše lične podatke čuvaćemo samo onoliko dugo koliko je to neophodno u svrhe navedene u ovom obaveštenju o privatnosti, osim ako nije potreban duži period zadržavanja ili dozvoljen zakonom (kao što su porez, računovodstvo ili drugi zakonski zahtevi). Nikakva svrha u ovom obaveštenju neće zahtevati da čuvamo vaše lične podatke duže od vremenskog perioda u kojem korisnici imaju nalog kod nas.

Kada nemamo tekuću legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših ličnih informacija, ili ćemo izbrisati ili anonizovati takve informacije ili, ako to nije moguće (na primer, zato što su vaši lični podaci uskladišteni u arhivi rezervnih kopija), onda ćemo bezbedno uskladištiti vaše lične podatke i izolovati ih od dalje obrade dok brisanje ne bude moguće.

9. KAKO DA SAČUVAMO VAŠE INFORMACIJE?

Ukratko: Cilj nam je da zaštitimo vaše lične informacije putem sistema organizacionih i tehničkih bezbednosnih mera.

Sproveli smo odgovarajuće i razumne tehničke i organizacione bezbednosne mere osmišljene da zaštite bezbednost svih ličnih informacija koje obrađujemo. Međutim, uprkos našim merama zaštite i naporima da obezbedimo vaše informacije, nijedan elektronski prenos preko interneta ili tehnologije skladištenja informacija ne može biti garantovano 100% bezbedan, tako da ne možemo da obećamo ili garantujemo da hakeri, sajberkriminalci ili druga neovlašćena treća lica neće moći da pobede našu bezbednost i nepravilno prikupljaju, pristupaju, kradu ili modifikuju vaše informacije. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo vaše lične podatke, prenos ličnih informacija u i iz naših Usluga je na vašu odgovornost. Uslugama bi trebalo da pristupite samo u bezbednom okruženju.

10. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?

Ukratko: U nekim regionima, kao što su Evropski ekonomski prostor (EEA), Velika Britanija (Velika Britanija) i Kanada , imate prava koja vam omogućavaju veći pristup i kontrolu nad vašim ličnim informacijama. U svakom trenutku možete da pregledate, promenite ili prekinete nalog.

U nekim regionima (kao što su EEA, Velika Britanija i Kanada ), imate određena prava u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka. One mogu da uključuju pravo (i) da zahtevaju pristup i dobiju kopiju vaših ličnih informacija, (ii) da zatraže ponovno brisanje ili brisanje; (iii) da biste ograničili obradu vaših ličnih podataka; i (iv) ako je primenljivo, na prenosivost podataka. U određenim okolnostima, takođe možete imati pravo da se usprotivite obradi vaših ličnih informacija. Takav zahtev možete da zatražite tako što ćete nas kontaktirati koristeći kontakt podatke navedene u odeljku "KAKO MOŽETE DA NAS KONTAKTIRATE U VEZI OVOG OBAVEŠTENJA?".

Razmotrićemo i postupiti po svakom zahtevu u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka. Ako se nalazite u EEA ili Velikoj Britaniji i verujete da nezakonito obrađujemo vaše lične podatke, takođe imate pravo da se žalite svom autoritetu za zaštitu podataka države članice ili autoritetu za zaštitu podataka Velike Britanije.

Ako se nalazite u Švajcarskoj, možete se obratiti Saveznom komesaru za zaštitu podataka i informacije.

Povlačenje vaše saglasnosti: Ukoliko se oslanjamo na vaš pristanak za obradu vaših ličnih podataka, koji mogu biti izričiti i/ili podrazumevajući pristanak u zavisnosti od važećeg zakona, u svakom trenutku imate pravo da povučete svoj pristanak. Svoj pristanak možete povući u bilo kom trenutku tako što ćete nas kontaktirati koristeći kontakt podatke navedene u odeljku "KAKO MOŽETE DA NAS KONTAKTIRATE U VEZI OVOG OBAVEŠTENJA?".

Međutim, napominjemo da to neće uticati na zakonitost obrade pre povlačenja niti će, kada važeći zakon dozvoljava, uticati na obradu vaših ličnih podataka sprovedenih u oslanjanju na zakonite osnove obrade osim pristanka.

Odbijanje saglasnosti za marketinške i promotivne komunikacije: Pretplatu na našu marketinšku i promotivnu komunikaciju možete da otkažete u bilo kom trenutku klikom na link otkazivanja pretplate u mejlovima koje šaljemo, ili tako što ćete nas kontaktirati koristeći detalje navedene u odeljku "KAKO MOŽETE DA NAS KONTAKTIRATE U VEZI OVOG OBAVEŠTENJA?". Zatim ćete biti uklonjeni iz marketinških spiskova. Međutim, i dalje možemo da komuniciramo sa vama — na primer, da vam pošaljemo poruke vezane za uslugu koje su neophodne za administraciju i korišćenje naloga, da odgovorimo na zahteve za uslugu ili u druge ne-marketinške svrhe.

Informacije o nalogu

Ako u bilo kom trenutku želite da pregledate ili promenite informacije na nalogu ili da prekinete nalog, možete da:

  • Prijavite se na postavke naloga i ažurirajte svoj korisnički nalog.

Po vašem zahtevu za ukidanje naloga, deaktiviraćemo ili izbrisati vaš nalog i informacije iz naših aktivnih baza podataka. Međutim, možemo zadržati neke informacije u našim dosijeima da bismo sprečili prevaru, rešili probleme, pomogli u bilo kakvim istragama, primenili naše zakonske uslove i/ili se pridržavali važećih zakonskih zahteva.

Kolačići i slične tehnologije: Većina Web pregledača je podrazumevano podešena da prihvata kolačiće. Ako želite, obično možete odabrati da podesite pregledač da uklanja kolačiće i da odbija kolačiće. Ako odaberete da uklonite kolačiće ili odbijete kolačiće, to može uticati na određene funkcije ili usluge naših Usluga. Takođe možete da odbijete saglasnost za oglašavanje zasnovano na interesovanjima od strane oglašivača na našim Uslugama.

Ako imate pitanja ili komentara o svojim pravima na privatnost, možete nam poslati e-poruku na support_inquisitive@mail.com.

11. KONTROLE ZA FUNKCIJE "NE PRATI"

Većina Veb pregledača i nekih mobilnih operativnih sistema i mobilnih aplikacija uključuju funkciju Do-Not-Track ( "DNT" ) ili postavku koju možete da aktivirate da biste signalizirali da željena privatnost nema podataka o aktivnostima pregledanja na mreži koje se nadgledaju i prikupljaju. U ovoj fazi nijedan ujednačeni tehnološki standard za prepoznavanje i implementaciju DNT signala nije finalizovan. Kao takvi, trenutno ne reagujemo na signale pregledača DNT ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski komunicira vaš izbor da se ne prati na mreži. Ako se usvoji standard za onlajn praćenje koji moramo slediti u budućnosti, obavestićemo vas o toj praksi u izmenjenoj verziji ovog obaveštenja o privatnosti.

12. DA LI STANOVNICI KALIFORNIJE IMAJU SPECIFIČNA PRAVA NA PRIVATNOST?

Ukratko: Da, ako ste stanovnik Kalifornije, dobili ste određena prava u vezi sa pristupom vašim ličnim podacima.

California Civil Code Section 1798.83, poznat i kao zakon "Shine The Light", dozvoljava našim korisnicima koji su stanovnici Kalifornije da traže i dobiju od nas, jednom godišnje i besplatno, informacije o kategorijama ličnih informacija (ako ih uopšte ima) koje smo obelodanili trećim licima u svrhu direktnog marketinga i imena i adrese svih trećih lica sa kojima smo delili lične podatke u neposrednoj Ukoliko ste stanovnik Kalifornije i želite da podnesete takav zahtev, molimo vas da nam podnesete zahtev u pisanoj formi koristeći dole navedene kontakt informacije.

Ako imate manje od 18 godina, boravite u Kaliforniji i imate registrovan nalog kod Usluga, imate pravo da zatražite uklanjanje neželjenih podataka koje javno objavljujete na Uslugama. Da biste zatražili uklanjanje takvih podataka, molimo vas da nas kontaktirate koristeći dole navedene kontakt informacije i uključite e-adresu povezanu sa vašim nalogom i izjavu koju nalazite u Kaliforniji. Uverićemo se da podaci nisu javno prikazani na Uslugama, ali imajte na umu da podaci ne mogu biti u potpunosti ili sveobuhvatno uklonjeni iz svih naših sistema (npr. rezervne kopije itd.).

CCPA obaveštenje o privatnosti

Kalifornijski kodeks propisa definiše "stanovnika" kao:

  • (1) svaki pojedinac koji je u državi Kaliforniji u drugoj osim privremene ili tranzitne svrhe i
  • (2) svaki pojedinac koji je domiciran u državi Kaliforniji koji je izvan države Kalifornije u privremene ili tranzitne svrhe

Sva ostala lica su definisana kao "nerezidioci".

Ako se ova definicija "stanovnika" odnosi na vas, moramo se pridržavati određenih prava i obaveza u vezi sa vašim ličnim podacima.

Koje kategorije ličnih informacija prikupljamo?

Prikupili smo sledeće kategorije ličnih informacija u proteklih dvanaest (12) meseci:

Kategorija Primeri Prikupljene
Identifikatori A.
Kontakt podaci, kao što su pravo ime, pseudonim, poštanska adresa, broj telefona ili mobilnog kontakta, jedinstveni lični identifikator, identifikator na mreži, adresa Internet protokola, e-adresa i ime naloga

NE

B. Kategorije ličnih informacija navedene u statutu Kalifornijske evidencije kupaca
Ime, kontakt informacije, obrazovanje, zapošljavanje, istorija zapošljavanja i finansijske informacije

NE

C. Zaštićene karakteristike klasifikacije po kalifornijskom ili federalnom zakonu
Pol i datum rođenja

NE

D. Komercijalne informacije
Informacije o transakcijama, istorija kupovine, finansijski detalji i informacije o plaćanju

NE

E. Biometrijske informacije
Otisci prstiju i otisci glasa

NE

F. Internet ili druga slična mrežna aktivnost
Istorija pregledanja, istorija pretrage, internet Ponaљanje , podatke o interesovanju i interakcije sa našim i drugim veb lokacijama, aplikacijama, sistemima i oglasima

NE

Podaci o geolokaciji G.
Lokacija uređaja

NE

H. Audio, elektronske, vizuelne, toplotne, olfaktorne ili slične informacije
Slike i audio, video ili snimci poziva kreirani u vezi sa našim poslovnim aktivnostima

NE

I. Stručne informacije ili informacije vezane za zapošljavanje
Detalji poslovnog kontakta u cilju da vam pružimo naše Usluge na poslovnom nivou ili radnom mestu, istoriji rada i profesionalnim kvalifikacijama ukoliko konkurišete za posao kod nas

NE

J. Informacije o obrazovanju
Studentski zapisi i informacije o direktorijumu

NE

K. Zaključke izvučene iz drugih ličnih informacija
Zaključke izvučene iz bilo koje od gorenavedenih prikupljenih ličnih informacija da bi se kreirao profil ili rezime o, na primer, željenim opcijama i karakteristikama pojedinca

NE

L. Osetljive lične informacije Informacije o prijavljivanju na nalog
DA

Koristićemo i zadržati prikupljene lične informacije po potrebi da bismo obezbedili Usluge ili:

  • Kategorija L - Sve dok korisnik ima nalog kod nas

Informacije o kategoriji L mogu se koristiti ili otkriti dobavljaču usluga ili izvođaču radova u dodatne, navedene svrhe. Imate pravo da ograničite upotrebu ili otkrivanje osetljivih ličnih informacija.

Druge lične informacije izvan ovih kategorija možemo da prikupljamo i putem instanci u kojima komunicirate sa nama lično, na mreži ili telefonom ili poštom u kontekstu:

  • Primanje pomoći putem naših kanala korisničke podrške;
  • Učešće u anketama klijenata ili konkursima; I
  • Olakšavanje u pružanju naših Usluga i odgovaranje na vaše upite.

Kako da koristimo i delimo vaše lične informacije?

Više informacija o našim praksama prikupljanja i deljenja podataka možete pronaći u ovom obaveštenju o privatnosti.

Možete nas kontaktirati ili upućivanjem na detalje o kontaktu na dnu ovog dokumenta.

Ako koristite ovlašćenog agenta da biste ostvarili svoje pravo da odbijete saglasnost, možemo odbio zahtev ako ovlašćeni agent ne dostavi dokaz da su oni ovlašćeni da deluju u vaše ime.

Da li će vaše informacije biti podeljene sa nekim drugim?

Vaše lične podatke možemo otkriti kod naših pružalaca usluga u skladu sa pisanim ugovorom između nas i svakog dobavljača usluga. Svaki dobavljač usluga je entitet za profit koji obrađuje informacije u naše ime, prateći iste stroge obaveze zaštite privatnosti koje propisuje CCPA.

Vaše lične podatke možemo da koristimo u sopstvene poslovne svrhe, kao što su preduzimanje internih istraživanja za tehnološki razvoj i demonstraciju. Ne smatra se da ovo "prodaje" vaše lične podatke.

nije obelodanio, prodao ili podelio lične podatke trećim licima u poslovne ili komercijalne svrhe u prethodnih dvanaest (12) meseci. ubuduće neće prodavati ili deliti lične informacije koje pripadaju posetiocima Veb lokacija, korisnicima i drugim potrošačima.

Vaša prava u odnosu na vaše lične podatke

Pravo na zahtev za brisanje podataka — Zahtev za brisanje

Možete da zatražite brisanje ličnih informacija. Ako zatražite od nas da izbrišemo vaše lične podatke, mi ćemo poštovati Vaš zahtev i izbrisati vaše lične podatke, koji podležu određenim izuzecima predviđenim zakonom, kao što je (ali ne ograničavajući se na) vežbu drugog potrošača njegovog ili njenog prava na slobodu govora, naše zahteve za usaglašavanje koji su rezultat zakonske obaveze ili bilo koje obrade koja može biti potrebna za zaštitu od nezakonitih aktivnosti.

Pravo na informisanje — Zahtev da se zna

U zavisnosti od okolnosti, imate pravo da znate:

  • da li prikupljamo i koristimo vaše lične informacije;
  • kategorije ličnih informacija koje prikupljamo;
  • svrhe za koje se koriste prikupljene lične informacije;
  • bilo da prodajemo ili delimo lične informacije trećim licima;
  • kategorije ličnih informacija koje smo prodavali, delili ili otkrivali u poslovne svrhe;
  • kategorije trećih lica kojima su lični podaci prodati, deljeni ili obelodanjeni u poslovne svrhe;
  • poslovnu ili komercijalnu svrhu prikupljanja, prodaje ili deljenja ličnih informacija; I
  • određene lične podatke koje smo prikupili o vama.

U skladu sa važećim zakonom, nismo u obavezi da pružimo ili izbrišemo informacije o potrošačima koje su de-identifikovane kao odgovor na zahtev potrošača ili da ponovo identifikujemo pojedinačne podatke radi provere zahteva potrošača.

Pravo na nediskriminaciju radi vršenja prava na privatnost potrošača

Nećemo vas diskriminisati ako ostvarite svoja prava na privatnost.

Pravo na ograničavanje upotrebe i otkrivanje osetljivih ličnih informacija

Ako preduzeće prikupi nešto od sledećeg:

  • informacije o socijalnom osiguranju, vozačke dozvole, državne lične karte, brojeve pasoša
  • informacije o prijavljivanju na nalog
  • brojevi kreditnih kartica, informacije o finansijskom računu ili akreditivi koji omogućavaju pristup takvim nalozima
  • precizna geolokacija
  • rasnog ili etničkog porekla, verskih ili filozofskih uverenja, članstvo u sindikatu
  • sadržaj e-pošte i teksta, osim ako je preduzeće namenjeni primalac komunikacije
  • genetski podaci, biometrijski podaci i zdravstveni podaci
  • podaci koji se tiču seksualne orijentacije i seksualnog života

imate pravo da usmerite to preduzeće da biste ograničili njegovo korišćenje osetljivih ličnih informacija na tu upotrebu koja je neophodna za izvršavanje Usluga.

Kada preduzeće primi vaš zahtev, više im nije dozvoljeno da koriste ili otkrivaju vaše osetljive lične informacije u druge svrhe, osim ako ne obezbedite saglasnost za korišćenje ili otkrivanje osetljivih ličnih informacija u dodatne svrhe.

Napominjemo da osetljive lične informacije koje se prikupljaju ili obrađuju bez svrhe zaključivanja karakteristika o potrošaču nisu obuhvaćene ovim pravom, kao ni javno dostupnim informacijama.

Da biste ostvarili svoje pravo da ograničite upotrebu i otkrivanje osetljivih ličnih informacija, pošaljite e-poruku support_inquisitive@mail.com ili posetite: support_inquisitive@mail.com.

Proces verifikacije

Po prijemu vašeg zahteva, moraćemo da proverimo vaš identitet da bismo utvrdili da ste ista osoba o kojoj imamo informacije u našem sistemu. Ovi napori za verifikaciju zahtevaju od nas da vas zamolimo da pružite informacije kako bismo mogli da ih uporedimo sa informacijama koje ste nam prethodno dostavili. Na primer, u zavisnosti od vrste zahteva koji prosledite, možemo vas zamoliti da nam dostavite određene informacije kako bismo mogli da uporedimo informacije koje ste dobili sa informacijama koje već imamo u dosijeu ili da vas kontaktiramo putem načina komunikacije (npr. telefona ili e-pošte) koji ste nam prethodno dostavili. Takođe možemo da koristimo druge metode verifikacije kako okolnosti nalažu.

Koristićemo samo lične informacije navedene u vašem zahtevu da bismo proverili vaš identitet ili ovlašćenje da bismo zatražili zahtev. U meri u kojoj je to moguće, izbegavaćemo da zahtevamo dodatne informacije od vas u svrhu provere. Međutim, ako ne možemo da potvrdimo vaš identitet iz informacija koje smo već održali, možemo zahtevati da pružite dodatne informacije u svrhu provere vašeg identiteta i u bezbednosne svrhe ili u svrhe sprečavanja prevare. Izbrisaćemo tako dodatno pružene informacije čim završimo sa verifikacijom.

Ostala prava na privatnost

  • Možete da se usprotivite obradi ličnih informacija.
  • Možete da zatražite ispravku ličnih podataka ako su netačni ili više nisu relevantni ili ako tražite da ograničite obradu informacija.
  • Možete odrediti ovlašćenog agenta za zahtev u okviru CCPA u vaše ime. Možemo odbio zahtev ovlašćenog agenta koji ne podnosi dokaz da su oni ovlašćeni da postupaju u vaše ime u skladu sa CCPA.
  • Možete zahtevati da odbijete saglasnost za buduću prodaju ili deljenje ličnih informacija trećim licima. Po dobijanju zahteva za odbijanje saglasnosti, postupaćemo po zahtevu u najkraćem mogućem roku, ali najkasnije petnaest (15) dana od dana podnošenja zahteva.

Da biste ostvarili ova prava, možete nas kontaktirati ili upućivanjem na kontakt podatke na dnu ovog dokumenta. Ako imate pritužbu na način na koji rukujemo vašim podacima, voleli bismo da vas čujemo.

13. DA LI STANOVNICI VIRDŽINIJE IMAJU SPECIFIČNA PRAVA NA PRIVATNOST?

Ukratko: Da, ako ste stanovnik Virdžinije, možda ćete imati određena prava u vezi sa pristupom i korišćenjem vaših ličnih informacija.

Obaveštenje o privatnosti virdžinije CDPA

Prema Zakonu o zaštiti podataka potrošača u Virdžiniji (CDPA):

"Potrošač" podrazumeva fizičko lice koje je stanovnik Komonvelta koje deluje samo u pojedinačnom ili kućnom kontekstu. Ona ne uključuje fizičko lice koje deluje u komercijalnom ili zaposlenom kontekstu.

"Lični podaci" označavaju sve informacije koje su povezane ili razumno povezane sa identifikovanim ili identifikovanim prirodnim limom. "Lični podaci" ne uključuju de-identifikovane podatke ili javno dostupne informacije.

"Prodaja ličnih podataka" podrazumeva razmenu ličnih podataka radi novčanog razmatranja.

Ako se ova definicija "potrošač" odnosi na vas, moramo se pridržavati određenih prava i obaveza u vezi sa vašim ličnim podacima.

Informacije koje prikupljamo, koristimo i otkrivamo o vama razlikovaće se u zavisnosti od načina na koji komunicirate sa Našim Uslugama i našim Uslugama. Da biste saznali više, posetite sledeće veze:

Vaša prava u odnosu na vaše lične podatke

  • Pravo da budete informisani da li obrađujemo vaše lične podatke ili ne
  • Pravo na pristup vašim ličnim podacima
  • Pravo na ispravljanje netačnosti u vašim ličnim podacima
  • Pravo na zahtev za brisanje vaših ličnih podataka
  • Pravo na pribavljanje kopije ličnih podataka koje ste prethodno podelili sa nama
  • Pravo da odbijete saglasnost za obradu vaših ličnih podataka ako se koriste za ciljano oglašavanje, prodaju ličnih podataka ili profilisanje u daljem donošenju odluka koje proizvode pravne ili slično značajne efekte ( "profilisanje" )

nije prodao nikakve lične podatke trećim licima u poslovne ili komercijalne svrhe. ubuduće neće prodavati lične podatke koji pripadaju posetiocima veb lokacija, korisnicima i drugim potrošačima.

Ostvarite svoja prava obezbeđena u okviru CDPA Virdžinije

Više informacija o našim praksama prikupljanja i deljenja podataka možete pronaći u ovom obaveštenju o privatnosti.

Možete nas kontaktirati putem e-pošte u support_inquisitive@mail.com ili posetom support_inquisitive@mail.com ili upućivanjem na detalje o kontaktu na dnu ovog dokumenta.

Ako koristite ovlašćenog agenta za ostvarivanje svojih prava, možemo odbio zahtev ako ovlašćeni agent ne dostavi dokaz da su oni ovlašćeni da deluju u vaše ime.

Proces verifikacije

Možemo zahtevati da pružite dodatne informacije razumno neophodne za verifikaciju zahteva vas i vašeg potrošača. Ako zahtev prosledite preko ovlašćenog agenta, možda ćemo morati da prikupimo dodatne informacije da bismo proverili vaš identitet pre obrade vašeg zahteva.

Po prijemu vašeg zahteva, odgovorićemo bez ikakvog odlaganja, ali u svim slučajevima, u roku od četrdeset pet (45) dana od prijema. Period odziva može biti produžen jednom za četrdeset pet (45) dodatnih dana kada je to razumno neophodno. Obavestićemo vas o bilo kakvom takvom produženju u početnom periodu odziva od 45 dana, zajedno sa razlogom produženja.

Pravo na žalbu

Ukoliko odbijemo da preduzmemo akciju u vezi sa vašim zahtevom, obavestićemo vas o našoj odluci i obrazloženju koje stoji iza toga. Ukoliko želite da uložite žalbu na našu odluku, pošaljite nam e-mail na support_inquisitive@mail.com. U roku od šezdeset (60) dana od prijema žalbe, pismeno ćemo vas obavestiti o bilo kojoj preduzetoj radnji ili ne kao odgovor na žalbu, uključujući i pismeno obrazloženje o razlozima donošenja odluka.

14. DA LI AŽURIRAMO OVO OBAVEŠTENJE?

Ukratko: Da, ažuriraćemo ovo obaveštenje po potrebi da bismo ostali u skladu sa relevantnim zakonima.

Ovo obaveštenje o privatnosti možemo da ažuriramo s vremena na vreme. Ažurirana verzija će biti naznačena ažuriranim datumom "Revised" i ažurirana verzija će biti efikasna čim bude dostupna. Ako izvršimo materijalne promene u ovom obaveštenju o privatnosti, možemo vas obavestiti tako što ćemo objaviti obaveštenje o takvim promenama ili direktno vam poslati obaveštenje. Ohrabrujemo vas da često pregledate ovo obaveštenje o privatnosti kako biste bili informisani o tome kako štitimo vaše informacije.

15. KAKO MOŽETE DA NAS KONTAKTIRATE U VEZI OVOG OBAVEŠTENJA?

Ukoliko imate pitanja ili komentara u vezi sa ovim obaveštenjem, možete nam poslati e-mail na support_inquisitive@mail.com ili nas kontaktirati putem posta na:

  • Булевар краља Александра 576, Београд 11000, Србија
  • +381 11 8727987
  • support_inquisitive@mail.com

16. KAKO MOŽETE DA PREGLEDATE, AŽURIRATE ILI IZBRIŠETE PODATKE KOJE PRIKUPLJAMO OD VAS?

Na osnovu važećih zakona vaše zemlje, možda ćete imati pravo da zatražite pristup ličnim informacijama koje prikupljamo od vas, promenite te informacije ili ih izbrišete. Da biste zatražili da pregledate, ažurirate ili izbrišete lične informacije, posetite: support_inquisitive@mail.com.